Katinka Eikelenboom:

"Bart Snels heeft bekend gemaakt dat hij zijn functie als Kamerlid voor GroenLinks neerlegt en vertrekt uit de Tweede Kamer. Namens GroenLinks wil ik Bart bedanken voor alles wat hij heeft bereikt als Kamerlid. Hij is vaak en terecht geroemd als kundig, inhoudelijk en effectief Kamerlid. Zijn meest recente succes was de Wet open overheid, die ervoor zorgt dat overheden meer informatie moeten delen met burgers. Als woordvoerder financiën voor de Tweede Kamerfractie van GroenLinks heeft hij verschillende resultaten geboekt op het terrein van belastingontwijking.

Bart heeft een lange geschiedenis binnen GroenLinks. Hij was onder meer directeur van het Wetenschappelijk Bureau GroenLinks en hoofd voorlichting bij de Tweede Kamerfractie. Zelf leerde ik hem kennen toen ik in 2009 als medewerker in dienst kwam bij het wetenschappelijk bureau.

Ik vind het jammer om zo afscheid van hem te moeten nemen. We zullen als partij op een later moment nog stilstaan bij zijn vertrek."

Jesse Klaver:

"Bedankt voor alles wat je voor GroenLinks en voor mij persoonlijk betekend hebt de afgelopen jaren. Ik ga onze samenwerking enorm missen, maar ik weet zeker dat onze paden, zoals ze dat al vaker hebben gedaan, weer zullen kruisen."