GroenLinks wil dat de regering haast maakt met het opwekken van windenergie op zee. Zo zetten we stappen naar meer duurzame energie en een schonere toekomst. Daarom heeft de Eerste Kamerfractie gisteravond voor de Wet Stroom gestemd. Een meerderheid stemde tegen deze wet, omdat in de wet ook staat dat energiebedrijven DELTA en Eneco verplicht gesplitst moeten worden. GroenLinks is ook tegen deze splitsing, maar stemde voor vanwege het grote belang van wind op zee.

Marijke Vos: “Nu staat iedereen met lege handen. De splitsing van DELTA en Eneco gaat helaas toch door, maar het invoeren van wind op zee loopt flinke vertraging op. Het halen van onze duurzame energiedoelen is ontzettend belangrijk, vandaar dat wij onder protest voor hebben gestemd. Het is jammer dat minister Kamp niet heeft willen luisteren naar oplossingen waarin wind op zee mogelijk werd en opsplitsing voorkomen werd. Zonder zijn starre houding was dit debacle niet nodig geweest."

Vos wil dat Kamp nu snel actie onderneemt.

“De minister moet nu snel met een nieuwe wet voor wind op zee komen. Minister Kamp kan zich niet nu gaan verschuilen achter het wegstemmen van deze wet. Hij heeft wat gisteravond is gebeurd over zichzelf afgeroepen. GroenLinks zegt al geruime tijd dat we een flink tandje bij moeten zetten naar schone energie. Nu moet minister Kamp aan de bak om snel te zorgen voor meer schone energie, zodat we onze klimaatdoelen halen.”